20% rabatt på stickat och virkat 23-29 november! Kod: theotherside
Ninaballerina

Ninaballerina

Fashion Revolution

Ninaballerina försöker göra världen lite bättre genom att skapa kläder med kärlek till det ratade; Second hand-tyger, gamla knappar och återbrukade dragkedjor blir till unika plagg. Kollektionen består av ett fåtal modeller och det är tygerna som står i fokus i skapandet av de bekväma kläderna med en touch av 80-talet. Kläderna är uppsydda i väldigt små upplagor, ofta bara ett eller två plagg av varje tyg. Mer one of a kind kan det inte bli.

Att skapa hållbart mode med minimal påverkan på miljö och klimat är drivkraften för designern Kim Corein som driver Ninaballerina. Att konsumera oss ur miljö och klimatkrisen kommer aldrig att fungera. Vi måste börja hushålla med resurserna där modeindustrin är en stor bov. Utsläppen och vattenanvändningen är enorm för att förse oss med kläder, som vi sen kanske bara använder en gång. Det finns ett pris för att vi ska kunna köpa billiga kläder, och dom som betalar är textilarbetarna med sin hälsa och dåliga arbetsvillkor.

Genom att handla second hand, återbruka och laga och att skapa själv kan vi förändra världen. I skapandet vävs också kunskap och respekt ihop till en förståelse för andra människor och hur processen att skapa textila produkter går till.

Kim både skapar mönstren och syr upp plaggen i sin ateljé i hjärtat av Bergslagen.