Ninaballerina

Ninaballerina design

Ninaballerina är ateljésydda kläder av second hand-tyger. I kollektionen ingår några olika modellvarianter så som Mosippa, Grönkulla, Nattviol och Åkerros. Istället för nya modeller står tygerna i fokus.

De tyger som används i plaggen skiftar i olika typer av material vilket gör att samma storlek och modell kan uppfattas olika. En blus i viskos har ett helt annat fall än om den är sydd i ett bomullstyg. I webbshopen beskrivs känslan på tyget så gott det går. Tyget som används tvättas i största möjliga mån.

De flesta plagg är one of a kind och är sydda i material som är så klimatsmarta som möjligt. Främst är det second hand-tyger, gamla knappar, band och dragkedjor som används. Tråd och resår, sådant som är svårt att hitta second hand är märkta med öko-tex, en miljömärkning som visar på att produktionen av materialet är gjort med tanke på miljö och att så lite kemikalier som möjligt används och kommer ut i naturen. Ibland dyker det även upp Gots-certifierade tyger som idag är den hårdast kontrollerade märkningen av bomullstyg eftersom det ska vara spårbart ända till bomullsproducenten. De som arbetar med produkten ska även ha bra arbetsvillkor.